Sähkön mittaus

Sähkömittari mittaa käytetyn sähkön ja tiedot luetaan automaattisesti mittarilta KSS Verkon järjestelmiin. Energiankulutusta voi seurata KSS Online -palvelussamme.

Etäluenta

Mittaamme lähes kaikkien asiakkaidemme sähkönkäyttöä etäluettavalla sähkömittarilla. Asiakkaille etäluettavat mittarit tarkoittavat sitä, että sähkölasku perustuu toteutuneeseen kulutukseen eikä enää arvioon ja vuotuiseen tasaukseen. Todennettu kulutus tuo myös vuodenaikavaihtelun sähkölaskuihin. Etenkin sähkölämmitystaloissa talvikuukausien sähkölasku on isompi ja vastaavasti kesäkuukausina pienempi. Mikäli luennassa on ongelmia, asiakkaalle toimitetaan arviolasku.

Online-palvelumme kautta pääset myös itse seuraamaan sähkönkäyttöäsi reaaliaikaisesti. Voit vertailla kulutustietoja ja samalla omien energiasäästötoimenpiteiden vaikutusta tunti-, viikko-, kuukausi- sekä vuositasolla.

Sähkön katkaisu kiinteistöstä

Sähköä ei saa katkaista pääkytkimestä edes pidemmän poissaolon ajaksi. Etäluettavassa mittarissa olevan kytkimen avulla voit katkaista sähköntulon mittarista eteenpäin kiinteistöön, mutta pitää mittarin etäluennassa. Katkaise sähköt pääkytkimestä tai poista sulakkeet, kun kiinteistössä tehdään sähkötöitä.

Jos etäluettavaan mittariin ei saada yhteyttä, niin laskun muodostuksessa meillä ei ole käytettävissä todellista kulutustietoa. Tämän vuoksi voit saada sähkölaskun, joka sisältää myös arvioitua sähkönkäyttöä.

Mittareiden käyttöohjeet:

E450 ohje

E350 ohje

E650 ohje

MultiGIME ohje

MultiLIME ohje