Etusivu »  Asiointi »  Pientuotanto

Pientuotanto

Pientuotanto

Pientuotannolla (mikrotuotanto) tarkoitetaan kiinteistön sähköverkkoon liitettyä sähköntuotantolaitteistoa, kuten aurinkopaneeliryhmää tai tuulivoimalaa, jonka yhteisteho on enintään 100 kVa. Pientuotannolle on tyypillistä, että tuotettu sähkö kulutetaan kodin omissa sähkölaitteissa tai sähkölämmityksessä. Jos sähköntuotanto ylittää kulutuksen, tätä sähköä varten pitää kuluttajalla olla ostosopimus. Asian voit varmistaa omalta sähkönmyyjältäsi.

Tuotantolaitteiston saa kytkeä sähköverkkoon sähkönsiirtoyhtiön luvalla. Ennen kytkentää sähköurakoitsijasi on lähetettävä yleistietolomake (mikrotuotannon lomake) tuotannon osalta hyväksyttäväksi. Kun yleistietolomake on hyväksytty ja verkkopalvelusopimus on tehty, annamme luvan tuotantolaitteiden kytkemiseksi sähkönjakeluverkkoon.

Toimi näin mikrotuotannon verkkoon liittämisen osalta:

  1. Ota yhteyttä ajoissa! Mikrotuotannon aloittamista suunniteltaessa kannattaa ottaa yhteytää tekniseen asiakaspalveluumme.
  2. Tekninen asiakaspalvelu opastaa sinua miten tulee toimia verkkoon liittämisen osalta ja varmistaa samalla mittauksen soveltuvuuden kohteessasi.
  3. Ennen tuotantolaitteiston asennusta tulee sähköurakoitsijasi täyttää mikrotuotannon lomake ja toimittaa se allekirjoitettuna KSS Verkolle sekä varmistaa kytkentälupa.
  4. Sinun tulee tehdä mikrotuotannosta tuotannon verkkopalvelusopimus KSS Verkon kanssa ennen verkkoon kytkemistä.
  5. Lisäksi sinun tulee tehdä sopimus ylijäävän sähkön myymiseksi sähkönmyyjäsi kanssa.

 

Lisätietoja

LINK Opas sähkön pientuottajalle - Motiva

Energiateollisuus: Hajautettu pientuotanto