Energiansäästöneuvonta

Energiansäästöneuvonta

Energian järkevällä ja taloudellisella käytöllä pienennät sähkö- ja lämpölaskua viihtyvyydestä tai nykyajan mukavuuksista tinkimättä. Tutkimusten mukaan samankokoisissa ja -tyyppisissä asunnoissa asuvat perheet kuluttavat energiaa hyvin eri tavalla. Arkisilla käyttötottumuksilla, perheen koolla ja henkilökohtaisilla mieltymyksillä on merkitystä.

Energianeuvontamme auttaa sinua suunnittelemaan energiankäyttöäsi ja säästämään sekä energiaa että rahaa. Järkevällä energiankäytöllä huolehdit myös ympäristöstä ja turvaat omalta osaltasi energian saatavuuden tulevaisuudessa.

Energianeuvojaltamme saat tietoa ja opastusta esimerkiksi:
- rakennusten lämmityksen säätämisessä ja lämmitystapavalinnoissa
- asumisen energiankulutuksen säästämisessä
- uudis- ja korjausrakentamisen valinnoissa
- energiatehokkaiden valintojen tekemisessä

Kymenlaakson energianeuvoja on Tommi Tuomi.

Puhelinnumero: 040 500 9586

Kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen:

tommi.tuomi@kouvola.fi

Energianeuvojan palvelut ovat maksuttomia ja puolueettomia kaikille asukkaille Kymenlaakson alueella.
Energianeuvojalta voi myös lainata maksutta lämpökameraa, jolla voi mm. itse tutkia kiinteistön lämpövuotoja.

KSS Online Kulutusraportointi

Oman energiankulutuksen tunteminen on avain turhan kulutuksen karsimiseen. Voit seurata omaa kulutustasi jopa tunnin tarkkuudella KSS Online Kulutusraportoinnissa. Palvelun avulla voit esimerkiksi katsoa, miten saunan lämmittäminen vaikuttaa energiankulutukseen.

Omia kulutustottumuksia on helpompi muuttaa, kun kulutustiedot näkyvät tarkasti. Energiankulutusta seuraamalla voi havaita myös mahdolliset kodinkone- tai sähkölaiteviat. Rikkoutunut tai vahingossa päälle unohtunut laite voi aiheuttaa kulutuspiikin.

Lainaa kulutusmittari

KSS Online Kulutusraportoinnilla selviää sähkön kokonaiskulutus, mutta yksittäisen laitteen kulutusta sieltä ei näe. Kulutusmittari on helppokäyttöinen apuväline, jolla voit mitata pistotulppaliitännäisten laitteiden sähkön kulutusta.

Kulutusmittarin antaman tuloksen perusteella pystyt päättelemään, onko esimerkiksi pakastin tai jääkaappi huollon tai vaihdon tarpeessa. Mittari ei sovellu lieden tai saunan kiukaan kulutuksen mittaamiseen.

Mittarin saat lainaan veloituksetta KSS Energian neuvonnasta, puh 05 885 111.

Energiansäästöneuvonnan www-sivut