Yhteisrakentaminen

Yhteisrakentaminen

Kouvolan Myllykoskelle suunnitellaan yhteisrakentamishanketta, jonka myötä sähköverkon ilmalinjat korvataan maakaapeleilla ja kaivuutyön yhteydessä alueelle rakennetaan huippunopean nettiyhteyden mahdollistava valokuituverkko. Yhteisrakentamisesta saadaan etuja sekä alueen asukkaille ja ympäristölle, kun kaivuutöitä ei tarvitse tehdä useita kertoja peräkkäin vaan samaan kaivantoon saadaan yhdellä kertaa sekä sähkö- että valokuitukaapelit.

Kouvolan kaupungin elinvoimaisuuden ja infran kehittämisen kannalta hanke nähdään erittäin tervetulleena. Säävarma sähköverkko on tärkeä alueen sähkönjakelun käyttövarmuuden parantamiseksi ja valokuituverkko mahdollistaa alueen asukkaille luotettavan internet-yhteyden ja sitä kautta parhaat mahdolliset edellytykset etätyöskentelyyn ja -opiskeluun sekä erilaisten digitaalisten peruspalveluiden hyödyntämiseen.

Hankkeen takana ovat Myllykosken alueen sähköverkosta vastaava KSS Verkko Oy sekä valokuitutoimija Adola Oy Täyskuitu-brändillään. Sähkömarkkinalakiin tulleet muutokset velvoittavat verkkoyhtiöitä parantamaan sähkönjakelun käyttövarmuutta. KSS Verkko Oy aloittaa sähköverkon käyttövarmuuden parantamisen Myllykosken alueelle ja yhteisrakentaminen on kaikkien osapuolien etu, jonka avulla mahdollistetaan mahdollisimman tehokas rakentamisprosessi.

Valokuituverkon rakentaminen Myllykosken alueelle riippuu alueen asukkaista. Verkkoa päästään rakentamaan, mikäli tarpeeksi moni on halukas tilaamaan valokuituliittymän kotiinsa. 

Myllykosken alueen asukkaita pyydetäänkin nyt jättämään alustavan kiinnostuksensa valokuituliittymästä Täyskuidun lomakkeen kautta osoitteessa: www.tayskuitu.fi/kouvola/. Kiinnostuksen osoittaminen ei velvoita asukasta liittymän tilaukseen.

Myllykosken hankkeen jälkeen valokuiturakentamista on tarkoitus laajentaa myös muualle Kouvolaan sekä alueen lähikuntiin.

Lisätietoja:

Antti Kokko
rakennuttamispäällikkö
KSS Verkko Oy
Rakennuttaminen
Puh +358505658599
antti.kokko@kssenergia.fi